Re: Nadelen van volle granen en langzame koolhydraten?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Nadelen van volle granen en langzame koolhydraten? Re: Nadelen van volle granen en langzame koolhydraten?

#42923

Chiko
Lid
Quote:

In the case of Quinoa, it contains soap-like molecules called saponins. Unlike gluten, which attaches to a carrier molecule in the intestines, saponins simply punch holes in the membranes of the microvilli cells. Yes, that’s bad. Saponins are so irritating to the immune system that they are used in vaccine research to help the body mount a powerful immune response. The bottom line is if you think grains or grain-like items like Quinoa are healthy or benign, you are not considering the full picture.”

http://brent.kearneys.ca/2011/07/28/is-quinoa-healthy/

Rijst bevat gluten-achtige stoffen en is net zo schadelijk. Wilde rijst aan de andere kant is een betere optie. Er zijn nog opties zoals gekookte: groene bonen, champignons, klein beetje zoete bataat, broccoli enz. Het allerbeste is om natuurlijk de lowcarb/highfat diet te volgen om in ketosis te komen, dan is er steeds minder drang om koolhydraten te nemen.