Re: Nadelen van volle granen en langzame koolhydraten?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Nadelen van volle granen en langzame koolhydraten? Re: Nadelen van volle granen en langzame koolhydraten?

#42917

simone
Bijdrager

Als ik iets beter in de slappe was zou zitten zou ik nog minder koolhydraten eten en hier zou mijn voeding uit bestaan:-/Rauw melk/Vet vlees, meer paardenvlees en gefermenteerde paardenmelk/orgaanvlees/rauwe vis/yoghurt/kefir/ayran/Keltisch zeezout/eieren/gefermenteerde groente bereid in houten vaten/bouillon van botten/kaas/bloed van dieren, zit heel veel in.

Heel af en toe een ongepasteuriseerd biertje is ook niet mis.

Producten mogen niet gepasteuriseerd zijn en niet in plastic zitten of er in bereid worden maar in o.a. glas, aardewerk of hout en het liefst zou ik ook houten of zilveren of aardewerk bestek gebruiken.

Een houtgestookte stenen oven is ook niet mis.

Mijn vis moet wildvangst zijn.Water moet mineraal en zuurstofrijk zijn

Heel veel dingen uit dit rijtje eet ik al maar niet alles is te betalen dus soms heb je compromissen.

Vraag me alleen soms af hoeveel vet je in warme landen zoals het zuiden van Turkije kan eten ? 30 procent als verhouding genomen? Lijkt me dat als je naar je lichaam luistert het vanzelf moet gaan maar dat zal moeilijk gaan omdat we tegenwoordig ver van onze roots verwijderd zijn.

Voeding moet zo zijn dat je er geen moeite voor hoeft te doen, het moet simpel, makkelijk en doeltreffend zijn daarom vind ik de schijf van vijf, calorieën tellers en zo veel van dit en zoveel van dat onzin.

Als je weet wat als basis goed is kan je daarop bouwen maar het moet wel allemaal van hoogwaardige kwaliteit zijn. Is in deze tijd best wel moeilijk omdat overal wordt gefoeteld.

Het hoeft naar mijn mening niet gevarieerd te zijn maar wel goed dan heb je helemaal geen graan, fruit of groente nodig. Er zijn nog volkeren die puur op dierlijke producten leven. Volgens mij de Masai ook en in Azië heb je ze ook. Worden wel steeds schaarser maar toch.