Re: MS en vitamine D en Calcium

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid MS en vitamine D en Calcium Re: MS en vitamine D en Calcium

#27465

Poekie
Moderator

Dirtsa, er zijn groentesoorten die je wel moet koken omdat ze anders niet verteert worden.

Zie hier iets wat Mike heeft geschreven:

Quote:
Chlorofyl wordt omgezet in ijzer in het menselijk lichaam. Het is dus de moeite waard om geconcentreerde en makkelijk verteerbare bronnen van chlorofyl rauw te consumeren. Denk hierbij aan algen zoals spirulina en chlorella, maar ook aan marine phytoplankton. Dit zijn in water oplosbare poeders die niet of nauwelijks vertering behoeven.

Donkergroene planten, daarentegen, bevatten de onverteerbare vezel cellulose en moeten juist gekookt worden tot deze lichter van kleur worden (een teken dat de cellulose is gebroken). We hebben het hier vaker over gehad: je offert dan levenskracht (en dus ook chlorofyl) op, maar krijgt er verteerbaarheid en beter opneembare mineralen voor terug.

Mike heeft ook iets geschreven over dat je koolsoorten moet koken om het te kunnen verteren.

Behalve zuurkool dat kun je, omdat het gefermenteerd is, rauw eten. En dat is nog lekker ook.