Re: MS en vitamine D en Calcium

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid MS en vitamine D en Calcium Re: MS en vitamine D en Calcium

#27420

Rapunzel
Bijdrager

Ik heb hier een heel bijzonder (althans dat vind ik) boek liggen dat Kosmische chi kung heet, van Mantak Chia. De praktijken die in dit boek beschreven worden, zijn eeuwenlang succesvol toegepast door taoïsten. Ze trekken bijvoorbeeld energie uit de kosmos met hun handen. Ik heb de praktijk ook gezien in de les, het is werkelijk net toveren. Met gedachtekracht kunnen ze energie bij een persoon over zijn lichaam laten stromen. Het is een boek voor therapeuten en hulpverleners maar daar ik ooit een vorm van chi kung heb beoefend, begrijp ik de achterliggende technieken wel.

Zo staat er een helende klank in voor de lever. (in het kader van lever helende dingen).

Lichaamshouding

Leg je handen op de lever. Glimlach naar je lever en word je bewust van gevoelens van woede, frustratie, wrok of een teveel aan hitte. Begin langzaam in te ademen terwijl je je armen zijwaarts opheft, met de handpalmen naar boven gekeerd. Breng ze helemaal tot boven je hoofd. Daar strengel je je vingers in ekaar en keer je je samengevouwen handen naar de lucht, de handpalmen naar boven. Druk de ‘hielen’ van je handen naar boven, strek je armen uit, maar houd je schouders ontspannen. Buig je lichaam enigszins naar links en strek je rechterarm nog iets verder op, waardoor je het gebied van de lever op een zachte manier opent.

Geluid

Open je ogen wijd (de ogen vormen de zintuigopening van de lever). Adem langzaam uit, waarbij je de ‘SHHHHHH’-klank maakt, echter zonder veel geluid. Voel dat je het teveel aan vastgezette hitte, kwaadheid, ziekte en negativiteit uit je lever loslaat; deze negatieve energie wordt op je adem meegevoerd naar buiten.

Rusthouding

Wanneer je eenmaal totaal uitgeademd bent, maak je je vingers los, richt je de handpalmen naar beneden en breng je ze langzaam lager langs de zijkant van je lichaam- de hand ‘hielen’ leiden het gebaar. Glimlach en adem een glanzendgroene lentemist in, die de lever en de galblaas doet oplichten. Breng je handen terug naar voren, om ze op de aura van de lever te leggen. Sluit je ogen en glimlach in de lever. Bij elke inademing adem je de frisse chi in de lever en galblaas naar binnen en bij elke uitademing doe je in gedachten de leverklank. Herhaal het gebaar ten minste drie keer. Herhaal 6,9,12 of 24 keer om extreme woede te verzachten, rode of waterige ogen te verlichten, een zure of bittere smaak uit de mond te verwijderen of de lever te ontgiften.