Re: Misselijk bij koolhydraat beperkt eten

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Misselijk bij koolhydraat beperkt eten Re: Misselijk bij koolhydraat beperkt eten

#20222

Webmaster
Bijdrager

Schimmels zijn opruimers en voeden zich met alles wat in je lichaam niet thuishoort of teveel is. Het is uitermate simplistisch om te stellen dat schimmels zich alleen voeden met suikers. Als je vetten of eiwitten niet goed verteert, dan worden deze ook door schimmels gegeten. Schimmels gedijen bij slecht verteerd voedsel (te weinig maagzuur!) en bij lichaamsvreemde substanties zoals zware metalen, bestrijdingsmiddelen, medicatie etc.

Wat uit dit verhaal blijkt is dat schimmels je HELPEN om van al deze dingen af te komen! Het is dan ook volkomen zinloos om je concentreren op schimmels en andere micro-organismes, wat je moet doen is de OMGEVING veranderen waarin deze organismes het goed doen. In voldoende maagzuur zouden schimmels onmogelijk kunnen overleven. Schimmels (en andere micro-organimes) zijn anaeroob en kunnen dus niet overleven in een zuurstofrijke omgeving. Ze kunnen niet overleven als je darmen, je organen, je bloed niet verstopt zijn, als alles goed vloeit en doorstroomt.

Dit is de oorsprong van het woord ‘schoonheid’. Het gaat om schoon-heid, schoon zijn van binnen is mooi zijn van buiten. Richt je daarop en de schimmels gaan vanzelf weg, want ze hebben niets te zoeken in een schoon systeem. Daar kunnen bepaalde helende suikers (zoals honing) wel degelijk een positieve rol in spelen. Opnieuw zie je dat het gaat om een pro-gezondheidsbenadering, niet om een anti-schimmelbenadering.

Mike