Re: Misselijk bij koolhydraat beperkt eten

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Misselijk bij koolhydraat beperkt eten Re: Misselijk bij koolhydraat beperkt eten

#20220

Webmaster
Bijdrager

Dennis,

Ahornsiroop is suiker, punt. In bepaalde kringen (GAPS, Paleo) maakt men een onderscheid tussen glucose en fructose, waarbij glucose gezien wordt als ‘goed’, omdat het rechtstreeks het bloed in gaat en fructose als ‘fout’, omdat het opgeslagen wordt door de lever. Ik zou niet weten waarom een directe suiker als glucose wel goed zou moeten zijn, als je bedenkt dat de meesten van ons een te hoog glucosegehalte in het bloed hebben. Kanker voedt zich met glucose in het bloed. En niet alleen kanker! Daarom is die vetverbranding zo belangrijk. Het lichaam kan prima glucose maken van vetten en eiwitten, het heeft helemaal geen directe glucose uit koolhydraten nodig.

Er zijn meer mineraalrijke producten die geen suikers bevatten, daar heb je geen ahornsiroop voor nodig. Je hebt je research gedaan naar ahornsiroop en schrijft dat het voor 65% sucrose is. Je zult met me eens zijn dat witte suiker een grote ramp is voor je gezondheid. Dit bestaat uit 100% sucrose, waarvan 50% glucose en 50% fructose. Ahornsiroop levert weliswaar een verbetering op t.o.v. witte suiker, maar we hebben het wel nog steeds over 32,5% glucose en 32,5% fructose, ong. eenderde van witte suiker. Je kunt wel mooie fimpjes posten over de winning van ahornsap, maar hoe het sap bewerkt wordt d.m.v. extreme verhitting tot ahornsiroop blijft buiten beeld.

Ik blijf het houden bij biologische, donkere honing en het ingedroogde rietsuikersap, compleet met MINERAALRIJKE melasse, van Billington’s. Van mij mogen ze al die ‘gezonde’ zoetmiddelen houden: agavesiroop, ahornsiroop, maissiroop, rijstsiroop, dadelsiroop, etc.

Mike