Re: misselijk

#49048

Mus
Lid

ok. hij slaapt even.

de eerste maanden heb ik het misselijk zijn ook wel aan het naar school gaan gekoppeld. ik geloof niet dat hij gepest wordt, maar mijn zoontje had het wel moeilijk met het naar school gaan. hij is behoorlijk begaafd en kon al lezen, schrijven, rekenen en behoorlijk diep over de dingen nadenken (en voelen!) toen hij op zijn vierde begon. echt aansluiting vindt hij dan ook niet. hij zit op een vrije school en daar doen ze met jonge kinderen niet veel op het cognitieve vlak en ook dat vond hij jammer. ik ben hierover met school in gesprek.

maargoed, feit blijft dat hij maar steeds misselijk is. ook in de bijna 3 weken durende mei-vakantie. ook op dagen dat hij het prima had op school (wat niet alles zegt natuurlijk) en nu dat hij best aardig gewend is. het hoofdstuk “school” daar ben ik dus uitgebreid mee bezig, maar ik zou ook zo graag op het gebied van voeding meer voor hem willen doen en heb nog niet genoeg kennis om te weten wat goed zou zijn.

hij houdt heel erg van boter en kaas en zo nodig nog meer van brood, maar dat probeer ik nu dus heel erg te minderen. ook eet hij het liefst veel fruit, waarmee ik ook wat voorzichtiger aan het worden ben. hij heeft eiegnlijk wel heel lichte ontlasting eigenlijk. zeker als hij geen brood eet. is dit normaal?

zure oprispingen heeft hij ook wel. niet altijd, maar er zijn wel tijden dat hij een hele mond vol terug krijgt en daar veel last van heeft. ontlasting is wel regelmatig en meerdere keren per dag.

nu hij echt ziek is, spuugt hij heel heftig, ook al zit er echt niets meer in zijn maag lijkt me. er komt alleen groen waterig spul uit. hij heeft een maand of twee geleden ook een buikgriep achtig iets gehad en het was toen héél lastig om er vocht in te houden (alles kwam er meteen weer uit) maar buiten deze twee gevallen van echt ziek zijn, blijft die misselijkheid, vooral ‘s avonds, dus maar aanhouden.

ik weet even niet hoe ik hem met zijn voeding kan ondersteunen.