Re: misselijk

#49060

Mus
Lid
Quote:
Hiermee is het antwoord gegeven over de erfelijkheid van de klachten van je kind. Jij hebt de klachten dus wel degelijk doorgegeven aan de volgende generatie.

bedoel je daarmee dat ik de bijnieruitputting heb doorgegeven met de daarbij horende maagzuurproblematiek, of dat het lever/gal en maagzuur probleem dat ik nu bij mijn zoontje zie een gevolg is van wat hij van mij heeft meegekregen? ik zie bij hem namelijk niet zo veel van de andere klachten die ik zelf heb. hoewel er wel wát is als ik ga graven. hij kan héél slecht tegen fel licht (altijd al gehad) maar hij is ook gewoon super gevoelig voor allerhande indrukken. hij slaapt heel moeilijk in, maar heeft ook een enorme drang tot denken (maakt sommen in bed, denkt na over het leven, verwerkt zijn dag. ‘s ochtends, als ik zo ongeveer in coma ben, is hij wakker en heel helder en enrgiek.

Quote:
Dierlijke vetten zijn niet slecht voor de lever, maar als ze niet goed verteerd worden (door een verzwakte lever en galblaas) wel. Voedsel is alleen maar zo goed als het verteerd wordt.

en dat is precies mijn dilemma. rustig aan voor de lever en mijn bloedsuiker all over the place, of rustig aan voor de bloedsuiker/hormonen en een systeem vol onverteerd “gezond” eten.

@pinklady, ik wil zeker wel toewerken naar een leverreiniging, maar ben momenteel nog zo aan het uitzoeken hoe en wat en tegelijkertijd uitproberen met voeding, dat ik er niet 1,2,3 in wil springen. dank voor jouw ervaring!

Quote:
Voor de lever: lever/galthee van jacobhooy met geraste gember erdoor, 10 min laten trekken met water van 80 graden, ook voor kinderen denk ik prima te doen.

De gember werkt ook erg goed tegen misselijkheid.

dank je voor die tip dirtsa. ik heb nu de lever/gal thee van salus en die krijg ik écht niet naar binnen bij mijn kleuter. bitter blijft toch moeilijk bij kleine kinderen hoor.

fijn dat jullie meedenken! het is nogal wat om allemaal in je op te nemen en uit te vogelen in je eentje.