Re: misselijk

#49053

Webmaster
Bijdrager

Hoe is hij aan deze klachten gekomen? Herken je deze klachten bij jezelf of bij de vader (of bij allebei)? Heb jij ook moeite met vetten en eiwitten verteren? Zo ja, dan is deze zwakheid inderdaad erfelijk doorgegeven. Alles is echter te herstellen, dus wanhoop niet!

In het geval van een verzwakte lever- en galfunctie is het raadzaam om inderdaad niet al te veel zware vetten en eiwitten te eten. Je voedsel is alleen zo goed als het verteert en als de vertering van vet en eiwitten niet jofel verloopt, heeft het geen zin om het lichaam hiermee te belasten.

Wanneer je aan vet en eiwitten denkt, kom je al snel uit op dierlijke voeding, maar ook op gluten in graanproducten. Ik zou zeggen, beperk of minimaliseer de consumptie van gluten en overvoer hem niet met dierlijke vetten en eiwitten. Wat extreem helend is voor de lever en galblaas zijn groene bladgroenten. Andere levervriendelijke groenten en kruiden: asperge, artisjok, geelwortel, gember, citroensap in water, ui, knoflook, lever, levertraan, eierdooiers. Verder kan ik je de combinatie alfa liponzuur-selenium-mariadistel aanraden, zie dit artikel. De lever- en galzuivering beschrijf ik hier. Ga uit van de flush voor gevorderden.

Mike