Re: Misleidende voedingslabels

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Misleidende voedingslabels Re: Misleidende voedingslabels

#25726

ruud
Bijdrager

Even doorzeuren over industriele smaakmakers/vetsin:

ik sprak er iemand over tijdens een etentje die voor een bank werkt.

Zij moest voor haar werk naar een diner waar Unileverbonzen zaten op te scheppen over de manier waarop zij consumenten in het ootje nemen met smaakmakers.

Echt een leuk onderwerp zeg!

Men maakt grapjes over hoe de consument gepiepeld wordt middels smaakmakers.

Nu een tekst over MSG (de ergste smaakmaker zo ongeveer voor de gezondheid):

Quote:
Ten eerste, E621, natrium glutaminaat, ook wel glutamaat genoemd. In de V.S. is dit middel bekend als MSG (Mono Sodium Glutamate). Dit is een smaakversterker, die op zeer grote schaal aan voeding is toegevoegd. Dit middel heeft de neiging om de afgifte van insuline te verhogen en werkt zo overgewicht en type 2 diabetes in de hand. Verder heeft het zeer aanzienlijke neurotoxische, immuunsuppressieve en kankerverwekkende effecten. Ten slotte kun je er fllink allergisch voor zijn, maar bijna geen enkel laboratorium is toegerust om deze allergie, die – zoals dat vaker gaat – gemaskeerd kan worden door kruisallergieën, op te sporen. Door het neurotoxische effect worden zenuwcellen letterlijk dodelijk beschadigd met als gevolg verlies van concentratie en geheugen, achteruitgang op intellectueel en emotioneel niveau, beschadiging van hypothalamus en limbische systeem, verlaging van bewustzijn, ADHD stoornissen; ook antisociaal gedrag is gerapporteerd. Jonge en ongeboren kinderen zijn zelfs vier maal zo gevoelig als volwassenen en krijgen dit gif al via de placenta binnen. Natrium glutaminaat versterkt het verslavend effect van andere middelen, zoals onder andere nicotine.

Reeds heel lang zijn er goed gedocumenteerde feiten bekend, onder andere van de kant van de Amerikaanse neurochirurg en voedseldeskundige Russell Blaylock.

http://www.lichtvanzelf.nl/gevaren-van-de-moderne-voeding

Ten slotte nog deze interessante passage over voeding in de supermarkt:

Quote:
In de apotheek is een bijsluiter wettelijk verplicht, maar in de supermarkt, drogist of snoepwinkel wordt daar niet eens over gedacht! Toch kom je daar doorgaans veel vaker en koop je volstrekt ongemerkt zeer vele op zijn minst even risicovolle produkten!

http://www.lichtvanzelf.nl/gevaren-van-de-moderne-voeding