Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26076

autumn
Bijdrager
Quote:
Dat constateer ik nu bij wat ik ‘spirillusionisten’ noem. Mijn ideeen zijn geworteld in historie, traditie en anatomie. Kun jij dat ook over jouw ideeen zeggen?

Hahaha, nu komen we uit bij een grappige paradox. Dit is nou precies het levensgebied waarin ik kan zeggen dat ik niet zo per se naar feiten, studies en wetenschap hoeft te zoeken. Het is wat jij misschien wel het ‘onderbuikgevoel’ noemt. Er zijn wel degelijk esoterische bronnen die ik kan aanhalen en misschien als ik er hard mijn best voor ga doen is dit nog wel wetenschappelijk te bewijzen ook. Maar dit staat totaal in de schaduw van wat mijn intuïtief gevoel hierover zegt.

Een hele goede vriend van mij is (ook) een ultiem nuchter en aards persoon. Ik vond hem zelfs best rechtlijnig in zijn denken. We hebben in de loop der jaren al heel wat gediscussieerd. Op een gegeven moment kwam “What the bleep do we know?” uit. Hij was er lyrisch over. Het was zowat de eye-opener van zijn leven. Toen ik hem ging kijken deed het me bijna niks. Voor mij was dit gevoelsmatig gesneden koek. Ik dacht bij mezelf: waarom moeten ze nou zo ingewikkeld doen om zoiets eenvoudigs?

De Keylontic Science biedt zoals gezegd wel heel wat kennis over over onze achtergrond en onze anatomie, maar als je enkel een beroep zou willen doen op de 5 reguliere zintuigen en de 3D-mind, tja dan is het een vaag abstract verhaal…

Overigens wil ik zeggen dat ik ook vind dat jij veel van jouw ideeën heel helder verwoord en heel degelijk onderbouwd. Het is meer dat dichttimmeren, wat mij een benauwd gevoel geeft. De evolutie bijvoorbeeld hoeft niet perse in een lineaire tijdslijn te blijven verlopen, ook al zou dit volgens onze historie wel altijd zo geweest zijn. Ik hou dit liever open, dan dat ik het helemaal inkader. Dit schept de mogelijkheid om in een korte tijd misschien wel een mutatie door te maken die voorheen niet mogelijk was, alleen al omdat het kosmische klimaat nu anders is dan 100 jaar geleden en daarvoor. In dit licht gezien is het misschien ook wel mogelijk dat er mensen zijn die zichzelf genetisch zo kunnen ontwikkelen dat ze gezond kunnen gaan leven op vegetarische voeding. Ik denk dat de potentie van de coderingen en de trilling van onze energetische lichamen niet veronachtzaamd mogen worden, om maar iets te noemen. Daarom onderstreep ik: the mind is the limit. Dit ontkracht jouw visie en het werk van WP niet, het vult het aan. Maar zo lang ik dit niet feitelijk genoeg voor me heb gezien zal ik ook weer niet gaan beweren dat dit de waarheid is en dat is misschien ook waar bepaalde ‘spirillusionisten’ eerder toe geneigd zijn. Ook al is er meer mogelijk dan we ons voor kunnen stellen, dat wil niet zeggen dat in het hier en nu opeens alles mogelijk is.