Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#25990

E123
Bijdrager

Leuke vraag, Albert. Ik denk dat iedereen die problemen heeft met zijn gezondheid weleens zo denkt en jaloers is op al die mensen die “altijd gezond zijn”.

In het begin had ik dit ook heel erg. Tegenwoordig begin ik gek genoeg steeds meer DANKBAAR te worden voor de problemen met mijn gezondheid. Ongeloofelijk hoeveel ik de laatste 3 jaar geleerd heb. Ik durf gerust te zeggen dat ik de laatste 3 jaar meer heb geleerd dan al die 22 jaar daarvoor. En dan bedoel ik zeker niet alleen over voeding.

Quote:
En stel dat deze mensen idd een rekening krijgen gepresenteerd in een heel acute drastische manier,late we zegge bv kanker,dan nog hebben zij wel een “leven geleefd” en niet in allerlei bochten gelegen mbt voeding,levensstijl etc. om maar beter te worden

Dit is dus weer niet leven, maar OVERleven, zoals Mike ook altijd zegt. Ben ook mijn hele leven bezig geweest met OVERleven, en DANKZIJ klachten met de gezondheid begin ik stapje voor stapje mezelf weer met LEVEN bezig te houden.

Quote:
Maar goed, je zult altijd een categorie mensen houden die gezond 100 wordt op enkel een boterham met hagelslag.

Ik ken ook een man van ik geloof bijna 90 die nog overal op zijn fietsje heen gaat. Drinkt lekker zijn borreltje en niet zoveel bezig met gezonde voeding. Wat mij wel vaak opvalt aan deze mensen is dat ze echt ontzettend positief in het leven staan. ALTIJD opvallend vrolijk en aardig tegen echt iedereen.

Mijn oma was ook zo iemand. Er zat gewoon niks negatiefs in haar en dat straalde ze ook uit naar iedereen. Als je bij haar in de buurt kwam werd je al vrolijk.

Ik denk dat dit ook een deel van het “geheim” is van oud worden.