Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26068

autumn
Bijdrager
Quote:
Toch zie ik keer op keer dat achter de uiterlijke schijn van spiritualiteit een groot en gewond ego schuilt. Je bent niet de eerste in de inderdaad zweverige wereld bij wie ik een dergelijke reactie opwek en je zult ook niet de laatste zijn.

Of komt dit doordat er in spirituele kringen vaak vegetarisch gegeten wordt? 😉

Waarom benoem je dit als ‘uiterlijke schijn’? Je kunt toch net zo goed én emotioneel gewond zijn én proberen om op een spirituele manier te leven. Is dit dan hypocriet? Naar mijn idee hangt dit af van de mate waarin iemand naar zichzelf wil kijken en er voor uitkomt dat die met beiden zaken te maken heeft. Maar het is naar mijn idee ook geen zeldzaam fenomeen, een emotioneel gewond mens die een spiritueel pad wil gaan bewandelen. Is ook niet zo vreemd dat dit gebeurt. Een verwonding trekt je uit je comfortzone en maakt iets in je wakker. En vervolgens ga je op zoek naar heling en bewustwording. Vandaar dat iemand die spiritueel geneest ook veelal een ‘wounded healer’ is.