Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26056

Webmaster
Bijdrager

In het boek The Origin of Consciousness van Erich Neumann staat dat de existentiele angst van het zelfbewustzijn (ego) is dat het opgeslokt wordt door het geheel (onderbewustzijn). Als je nl. onderdeel uitmaakt van het geheel doe jij er als individu niet meer toe, althans dat denkt het ego. Het ego houdt dus koste wat kost vast aan de isolatie en afscheiding, uit angst om opgeslokt te worden door het geheel (oderbewustzijn). Het vrouwelijke onderbewustzijn is echter vele malen krachtiger dan het mannelijke bewustzijn (het is de eerste fase in onze evolutie en dus het oudst) en het laat zich niet onderdrukken door het mannelijke egobewustzijn.

Wat jij beschrijft, Evan, is oorlog (letterlijke betekenis: gebrek aan orde), disharmonie, tussen vrouwelijk (yin) en mannelijk (yang), waarbij de yang de yin probeert te beheersen en onderdrukken. Dit is zinloos en schadelijk en hoe eerder je dit opgeeft, hoe beter! De angst van het ego om opgeslokt te worden door het geheel is ongegrond (bedoelde woordspeling!), want als deeltje ben je onderdeel van het geheel en het geheel kan niet zonder de afzonderlijke deeltjes. Daarom betekent ‘individu’: ondeelbaar!

Mike