Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26050

Rapunzel
Bijdrager

Ik las gisteravond het navolgende stukje tekst in een heel interessant boek:

Het lichaam en de geest staan niet los van elkaar – ze zijn samen, een lichaam/geest: het is psychosomatisch. De geest en het lichaam zijn één. De geest is het meest subtiele deel van het lichaam en het lichaam is het meest grove deel van de geest. Met andere woorden, het zijn geen twee verschillende dingen. Daardoor komt het dat al wat er in het lichaam gebeurt, in de geest zijn weerklank vindt en dat alles wat in de geest gebeurt effect heeft op het lichaam. Als de geest ziek is blijft het lichaam niet lang gezond en als het lichaam ziek is zal de geest niet lang meer gezond zijn. De boodschap wordt door die twee onderling doorgegeven en heeft op beide invloed. Zo komt het dat mensen die leren hoe ze hun geest gezond moeten houden vanzelf snappen hoe ze het lichaam gezond kunnen houden. Ze hoeven er niet aan te werken, ze hoeven daar helemaal geen moeite voor te doen.

Het lichaam en de geest zijn verbonden. Wat er ook met de geest gebeurt, gebeurt met het lichaam. Daarom dien je goed op je dieet en op wat je eet te passen.