Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26043

Webmaster
Bijdrager

Marian,

Je uitgebreide reacties zijn vooral naar mij en Hilda gericht, omdat wij beiden een no-nonsense stijl hebben en dus rechtstreeks en nuchter zijn in onze verwoordingen. Kennelijk strookt dit niet met jouw beleving, maar zoals Hilda terecht (en opnieuw rechtstreeks) stelt: dit komt omdat je dit PERSOONLIJK opvat! Het valt me keer op keer op dat mensen die zich uitermate ‘spiritueel’ opstellen vaak het grootste ego hebben. De definitie van spiritualiteit zou moeten zijn: het besef onderdeel uit te maken van een groter geheel. Toch zie ik keer op keer dat achter de uiterlijke schijn van spiritualiteit een groot en gewond ego schuilt. Je bent niet de eerste in de inderdaad zweverige wereld bij wie ik een dergelijke reactie opwek en je zult ook niet de laatste zijn. Het zij zo.

Het hele idee achter een forum is behalve het uitwisselen van meningen, kennis en ervaringen ook dat er af en toe een pittige discussie mogelijk moet zijn. Dit houdt iedereen scherp en het brengt leven in de brouwerij. Het wordt echter lelijk als het persoonlijk wordt opgevat, terwijl het niet persoonlijk bedoeld was. Deze reactie zegt dan ook meer over jou dan over mij en Hilda. Niemand heeft jou persoonlijk beschuldigd van welke mentale of gedragsstoornis dan ook, alleen jij kiest ervoor om het zo op te vatten en op jezelf te betrekken. En inderdaad, je reacties laten zien dat er nog wel het een en ander te verbeteren valt aan je mentaliteit en gedrag. Deze overreactie is geheel en al voor jouw rekening. Eigen keus, eigen vrije wil, eigen verantwoordelijkheid.

Mike