Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26039

corneliahz
Bijdrager

@mike

Zoals ik al zei en vaker heb gezegd, erken ik het grote belang van goede voeding als basis. Ik vul alleen aan dat er meer factoren van invloed zijn op de ontwikkeling van de mens zowel in positieve als in negatieve zin en laat een andere kant zien dan de kant die jij zo vaak belicht. Je komt vaak stellig en eenzijdig over in je benadering en hebt een sterke overtuiging door wat de ervaring jou gebracht heeft. Prima, het dient een doel, ik begrijp het doel en wil van jouw kennis en ervaring leren.

Maar er zijn er meer kleuren dan zwart en wit en er zijn meer ervaringen dan jouw ervaring en die wil ik ook graag in het licht houden. We zijn niet allemaal zwart-wit mensen met dezelfde overtuiging en ervaring en sommigen hebben ook baat bij een kleurrijke benadering NAAST de zwart-wit benadering. Ik ga ervan uit dat jij, ik en anderen allemaal het beste met elkaar voor hebben, we gunnen elkaar allemaal de gezondheid, geluk en het welzijn waar we als mens recht op hebben. Laten we elkaar aanvullen waar dat kan, die andere zienswijzen respecteren en in ons voordeel gebruiken daar waar mogelijk.

Ik heb echter geen enkele behoefte aan een gesprek in discussievorm of aan overtuigen en wil er zeker geen wedstrijd van maken wie het sterkst is in het aanvoeren van argumenten en kennis. Ik wil informeren en geïnformeerd raken op een respectvolle, open en objectieve wijze. Als de stijl van communiceren en omgaan met elkaar doorspekt is van discussie en het een wedstrijd is in beargumenteren van gelijk of ongelijk waarbij tact en respect nogal eens uit het oog verloren wordt soms onder de noemer “wakker schudden”, is dat voor mij een signaal dat mijn persoon en inbreng onvoldoende aansluiting vind in dit forum. Met andere woorden ervaar ik de toon die soms wordt aangeslagen door sommige personen (zie mijn bovenstaande reactie) als ongepast en voor mij grensoverschrijdend. Zoals je zelf eens zei Mike: “wie ontvankelijk is voor wat ik te zeggen heb en hoe is dat en wie niet moet iets anders gaan zoeken”. Ik ben zeker ontvankelijk voor wat je te zeggen heb, maar de wijze waarop is voor mij weinig inspirerend.

Ik acht mezelf een redelijk bewust mens, heb nooit in een slachtofferrol gezeten en ben toch zeker onder invloed geweest (en nog) van alle slechte invloeden die je je maar kunt bedenken. Dat heeft me nooit gemaakt tot een fysiek, mentaal en moreel gedegenereerde met welke ernstige vorm dan ook van mentale handicaps, mentale stoornissen, gedragsstoornissen zoals je noemde.

Daarnaast heb ik de ervaring dat andere methodes NAAST gezonde voeding, voor een razendsnelle genezing kunnen zorgen waar gezonde voeding niet voor heeft kunnen zorgen in dit tempo.

Ik zal je een kort verhaaltje vertellen dat uitlegt dat er meer mogelijkheden NAAST voeding zijn om te helen en te genezen.

Toen ik van 3 verschillende professoren In Leiden, Nijmegen en in Utrecht te horen kreeg dat het netvlies van mijn linkeroog onherstelbaar beschadigd was door vermoedelijk een zeer zeldzame schimmelinfectie, schreeuwde mijn totale wezen dat ze ongelijk hadden en in al hun wijsheid absoluut niet wisten waarover ze spraken. Ik was op dat moment blind aan mijn linkeroog.

Ik heb mijn eigen weg gevolgd (ik ga nu niet in op de wijze waarop) en kan nu met datzelfde linkeroog, (waarvan de medische wetenschap zei dat het medisch, natuurkundig en wetenschappelijk onmogelijk was dat het kon herstellen, zo zeker als dat het onmogelijk was dat een been kon aangroeien), weer zien (zo’n 80 %). Diezelfde artsen noemden het een medisch wonder, een raadsel, voor hen op geen enkele wijze verklaarbaar.

Marianne