Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26038

corneliahz
Bijdrager

@Hilda

Heel bijzonder dat je belangstelling hebben voor en kijken naar oude (buitenaardse) beschavingen, teruggang vindt. In ieder geval als het over Iarga, Keylontic Science of Lemuria gaat. Kennelijk vind je kijken naar andere en oude beschavingen zoals de natuurvolkeren waar Weston Price over spreekt geen terug gaan? Wonderlijk…..

Is verder groeien naar hoe het weer zo kan zijn dan zo wezenlijk anders dan teruggrijpen op wat was?

Ook bijzonder dat jij mij en ons allemaal als lichamelijk en geestelijk gedegenereerd bestempeld en mijlenver van ‘het’ pad. Welk pad? Jouw pad? Is jouw pad dan ook mijn pad? Is jouw pad ook het aangewezen pad van de totale mensheid? Hoe weet jij dat mijn wijze van groei doormaken voor mij niet werkt als ik simpelweg zou willen teruggrijpen en doen hoe het gedaan werd? Hoe kom jij aan de wijsheid om voor mij te bepalen dat ik dan stappen oversla? Van waaruit denk jij voor mij te kunnen bepalen dat mijn groeipad als enige manier een pad ‘met alle ellende van dien’ zou moeten zijn?

Voor het geval je het nog niet wist, en aan die indruk kan ik me niet onttrekken: het is mijn recht om mijn eigen keuzes te maken en zelfs om een verkeerde keus te maken. Welk pad ik kies beslis ik zelf. Jij vindt jouw kracht in het no-nonsense pad dat je op jouw eigen wijze bewandelt wat ik volledig respecteer en waar ik hopelijk van mag leren. Een ander slaat graag nog even een paar zijweggetjes in wat voor haar of hem dat pad misschien een stuk boeiender, maar vooral, haar EIGEN pad maakt.

Het verwondert me dat je mijn belangstelling voor andere beschavingen meteen vertaalt met de invulling dat ik door deze belangstelling voor een andere beschaving deze ook meteen wil kopiëren. Heb jij soms helderziende of telepathische gaven Hilda? Kun jij weten wat ik denk en hoever mijn interesse gaat of hoe ik dit in praktijk breng? Het lijkt wel dat als jij iets moois ziet of ergens interesse voor hebt het dan meteen koopt en verwacht dat de rest van de mensheid hetzelfde gedrag in dezelfde situatie vertoont.

Je bepaalt in je manier van spreken voor mij dat een fysiek gezond en spiritueel gezond pad niet in een nacht te bewandelen is. Nogmaals: hoe weet jij hoe mijn pad eruit ziet en hoe lang die is? Je hebt toch echt bijzondere gaven als jij over een dergelijk weten beschikt!

Sterker nog, je doet uitspraken over ‘het lot der menschen’ en bepaalt maar meteen even voor de gehele mensheid wat goed voor hen is: “de deur gaat pas open als je de weg bewandeld hebt en daaruit niets hebt overgeslagen”, op een wijze waar onze schepper jaloers op zou kunnen zijn als hij/zij emoties al zou kunnen ervaren.

Hilda als je vanuit de’ ik vorm’, en dus voor jezelf had gesproken, had ik jouw post als weergave van jouw beleving dankbaar als informatie aanvaard. Nu je voor mij denkt te kunnen denken, spreken, bepalen, daar ook nog een oordeel over hebt en in veroordelende toonzetting over spreekt wil ik je bijzonder graag nadrukkelijk laten weten dat ik meer dan uitstekend voor mezelf kan denken en beslissen, laat staan oordelen of zelfs veroordelen. Laat dat genoegen vooral maar geheel aan mijn kant!

Met deze post en de manier waarop je de boodschap brengt kom je op mij kort samengevat als volgt over:

“En nóu moet het maar eens over en uit zijn met dat onzinnige gezwets en gezweef. Jullie domme mensen en héél de domme mensheid snappen ook totaal niet waar het om draait in het leven en hoe het werkt. IK daarentegen snap het WEL daarom zal ik jullie voor eens en altijd een lesje leren en zal jullie eens even haarfijn vertellen hoe de vork in de steel zit, hoe het MOET en hoe jullie het MOETEN doen. Ik duld daarbij geen enkele tegenspraak, want ik heb als enige gelijk en de wijsheid in pacht, punt uit, basta!”.

Ben je je er bewust van dat je door jouw manier van schrijven en toonzetting hierin meer dan arrogant en dictatoriaal overkomt, in ieder geval bij mij? En doet dat je wat? Of ben je zo overtuigd van jouw wereldbeeld dat het je niet kan schelen of raakt hoe een ander jou ervaart?

Marianne