Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26033

autumn
Bijdrager

@ Hilda en anderen…

Ik ben het volledig met je eens dat het draait om het HIER en NU; vanaf DIT PUNT stap voor stap verder. Eindeloos graven in het verleden kan je afleiden van de verantwoordelijkheden waarmee je in je eigen leven te dealen hebt. Maar enkel in het hier en nu willen zijn zou ik ook kortzichtig vinden. Het gaat dus wederom om een balans. Door je bewust te worden van je eigen levensproces leer je begrijpen wie je bent, hoe je gevormd wordt en waar je naar toe kunt gaan. Niet om daarmee per se naar het verleden terug te willen gaan, maar om de weg terug te vinden vanaf waar je verdwaald was, zodat je vanaf daar ook weer verder kan gaan. En dit klinkt misschien als dingen over willen doen, zo bedoel ik het niet. Ik bedoel dat ik vragen wil stellen bij de vanzelfsprekendheden van veel hedendaagse zaken en oorspronkelijkheden wil integreren in het hier en nu.

We kunnen leren van de ‘fouten’ (lees: besluiten) die in het verleden gemaakt zijn. Dit geldt voor jezelf als persoon, maar ook voor ons als mensheid. Oude beschavingen bestuderen kun je helpen om een stukje oorspronkelijkheid en oude wijsheid terug te vinden. Het kan inzicht geven in kosmische processen zodat je ook snapt wat er allemaal gaande is. Misschien is het ook wel niet de bedoeling dat we ons hier met z’n allen mee bezig gaan houden. Ik geloof wel dat het goed is, dat er wel mensen zijn die naar het grotere plaatje (plan) kijken, net zoals dat het goed is dat er mensen zijn die naar het kleine plaatje kijken.

Buitenaardse beschavingen bestuderen kan je helpen om inspiratie op te doen in de nieuwe weg die je wilt gaan bewandelen. Het is zeker niet de bedoeling om iets te gaan kopiëren, het draait om herinnering, inspiratie en nieuwe mogelijkheden zien en gaan ervaren. Ik zoek die inspiratie overal, ook bij natuurvolkeren en andere culturen op andere continenten. Veel inspiratie heb ik gevonden bij de wijsheden en tradities van Noord-Amerikaanse Indianen. Ik voel hier een sterke connectie mee. Maar echt niet dat ik nu in een tipi woon en op bizons jaag om het maar even bij de stereotypen te houden. Toch probeer ik op mijn manier wel een heel eind te leven zoals ‘goed-ontwikkelde’ Indianen leefden/leven; althans ik pik er de dingen uit die me aanspreken. Ook heb ik veel inspiratie opgedaan door het lezen over de planeet Iarga (niet larga, maar iarga). Niet om Indiaantje of alientje te spelen, maar om als de beste versie van de hedendaagse DenniS voor de dag te komen.

Keylontic Science geeft me niet alleen inzicht in onze afkomst, het verschaft me ook inzicht in de energetische anatomie van de mens en in de verdraaiingen die hierin zijn aangebracht. Maar nog veel belangrijker, het reikt me tal van oefeningen en technieken aan die me helpen om zuiverder te worden, bewuster te worden en te evolueren/ascenderen. En dit heeft me veel, heel veel gebracht. Daar heb ik in het dagelijks leven profijt van en daarmee kan ik anderen ook van dienst zijn. Ik lijk misschien een heel mentaal mens (en dat ben ik ook), maar ik probeer ook zo veel mogelijk praktische toepassingen te vinden voor alles wat ik zie, bedenk en herinner. Anders heeft het voor mijn gevoel ook niet zo veel waarde.