Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26030

Anoniem

Mooi allemaal, Iarga, Keylontic Science, Lemuria, prachtig zelfs, maar ik denk oprecht dat we verder moeten en niet terug! De weg ernaar toe is niet teruggrijpen op wat was, maar verder groeien naar hoe het weer zo kan zijn. En dat geldt voor alles. We zijn zowel lichamelijk als geestelijk gedegenereerd, we zijn mijlenver van het pad geraakt omdat we (als mens) consequent de verkeerde keuzes maakten. Het pad weer terug(oké, oké)vinden is een groei doormaken naar dat pad en niet simpelweg willen teruggrijpen op en doen hoe het gedaan werd. Dan wordt het slechts een gedraging, een holle frase en sla je stappen over. Het ziet er dan prachtig uit en voelen ons fantastasch want ‘kijk ‘s wat mooooi’, maar zijn slechts bezig met een kopie. Onderkennen dat je ‘maar’ een mens bent en willen groeien – met alle ellende van dien – en daar dingen voor doen en laten is de enige manier.

Goede voeding tot je nemen maakt je niet overnight gezond. Die weg ernaar toe duurt nog ff en geeft toestanden en gedoe. Op spiritueel/geestelijk gebied is dat niet anders. Je komt dingen van jezelf tegen en daar zul je iets mee moeten: met simpelweg zeggen ‘ik ben een wezen van licht’ en ‘alles is goed’ ontken je je eigen misère (die je toch echt moet oplossen i.p.v. goedpraten) en ben je een slachtoffer van je eigen New Age of ander religieus gedachtegoed. Ik zeg bewust ‘je eigen’ omdat volledig afhankelijk is van wat jij ermee doet wat het vervolgens vóór je doet. We hebben dingen losgelaten en daar moeten we echt eerst weer doorheen voor we terug zijn bij de bron. Een trap heeft treden, die moeten we allemaal genomen hebben. Een ui heeft schillen, die moeten één voor één worden afgepeld. (Een lever heeft stenen, die moeten stuk voor stuk de deur uit). Een sprong nemen naar de bron bestaat niet, de deur gaat pas open als je de weg bewandeld hebt en daaruit niets hebt overgeslagen. Dat is het lot der menschen.. en mijn draai aan het verhaal. :fallenangel: (jammer, zo’n niet werkende smiley;)

In dit kader een mooi boekje:

Licht op het Pad

Hilda