Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26019

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Er zijn zo ongelofelijk veel mensen die hiervan niet loskomen omdat ze simpelweg nog niet zover zijn.

Ten overvloede nog maar eens de uitspraak van Charles Walters:

Als het vreemd lijkt dat zo weinig mensen voor zichzelf lijken te denken, dan komt dat omdat het voedsel dat ze eten niet de voedingsstoffen bevat die dit mogelijk maken.

Weston Price wist het ook te vertellen:

De oorsprong van persoonlijkheid en karakter blijken in het licht van nieuwe inzichten biologische producten te zijn en in veel mindere mate dan gewoonlijk aangenomen puur erfelijke kenmerken. Aangezien deze verschillende factoren biologisch zijn, omdat ze rechtstreeks verband houden met zowel de voeding van de ouders als de voedingsomgeving van de individuen in de beginjaren en de groeiperiode, moet iedere algemene bijdragende factor, zoals voedseltekorten als gevolg van bodemuitputting, gezien worden als een gemeenschappelijke oorzaak van massale degeneratie van de bevolking. Massagedrag is dan ook, in dit licht bezien, het gevolg van natuurlijke krachten, waarvan de uiting niet te veranderen is door middel van voorlichting maar correctie vereist bij de bron.

Hoe vaak wordt er niet gesproken door de politiek over ‘gedragsverandering’ of ‘mentaliteitsverandering’ om misdaad, vandalisme, zinloos geweld en ander negatief gedrag te veranderen? Nooit wordt er de link gelegd met voeding, niet in de laatste plaats omdat de politici zelf ook niet goed eten. Je kunt Postbus 51-spotjes maken zoveel je wilt, maar zolang mensen niet gezond eten, zullen ze ook niet gezond denken, voelen en handelen.

Mike