Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26015

Webmaster
Bijdrager

Ik denk dat je niet begrijpt wat ik wil zeggen. Ik zal nog concreter zijn: deze opvattingen komen uit de New Age-hoek. New Age is een creatie van dezelfde powers-that-be die ons al eeuwenlang zoveel angst en schuldgevoel aanjagen via andere dogma’s:

http://concen.org/forum/showthread.php?tid=3938

Onafhankelijk van de hoek waaruit bepaalde theorieen komen, moet je altijd vragen blijven stellen over theorieen die angst en schuldgevoel als basis hebben. Communisme en fascisme lijken ogenschijnlijk niet verder uit elkaar te staan – ze zijn immers extreem links en extreem rechts. Totdat je gaat kijken naar wat ze met elkaar gemeen hebben: een kleine elite die de massa onderdrukt op basis van een dictatuur. Logisch, want communisme en fascisme komen uit dezelfde koker!

De reguliere medische ‘wetenschap’ stelt dat verzadigd vet en cholesterol de aders doen dichtslibben en dus zoveel mogelijk vermeden dienen te worden. De alternatieve hoek doet verzadigd vet en cholesterol zoveel mogelijk in de ban omdat het de zuur-basebalans negatief zou beinvloeden. Ze komen allebei uit op hetzelfde: eet minder dierlijke producten. Zou het kunnen dat beide theorieen de creatie zijn van dezelfde mensen die op sluwe wijze ons zowel via de reguliere als de alternatieve wereld dezelfde kant op proberen te manipuleren?

De ‘spirituele’ beweging is een alternatief voor religies, maar lijkt in haar gedachtengoed verdacht veel op religies en, zoals ik al heb omschreven, maakt veelvuldig gebruik van angst en schuldgevoel. De oernuchtere Jan Kraak, die helaas niet meer onder ons is, zei ooit: “Wie alleen maar naar boven kijkt, ziet niet dat de grond onder zijn voeten weggemaaid wordt”.

Mike