Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26012

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Ik denk dat je pas echt voor het licht kunt kiezen als je ook wat van de duisternis hebt leren kennen. Dan kun je vergelijken en vanuit je ervaring en gevoel besluiten om voor het licht te gaan. Zoiets bedoel ik met een zielsprogramma.

Daar heb je dan meer dan genoeg aan in dit leven, zonder dat voorgaande incarnaties er ook nog bij worden gehaald.

Quote:
Ik vind dat je soms er snel bent met kritiek geven.

Het zet je in ieder geval aan het denken en we hebben nu een gezonde uitwisseling van meningen.

Quote:
Kan jij mij uitleggen waar je dan die angst ziet?

Theorieen als negatief karma uit vorige incarnaties maken het leven in deze rit moeilijker dan het is. Je wordt opgescheept met een negatieve last die je op je schouders mee moet dragen met de huidige last. Dat boezemt mensen angst en schuldgevoel in.

Hetzelfde met die onzin over ‘poverty consciousness’. Tegenover ‘abundance’ (overvloed) staat ‘poverty’ (armoe). Volgens deze theorie hoor je te denken in overvloed en dan trek je dat ook aan. Zo niet, dan heb je ‘poverty consciousness’ en trek je armoe aan. Dit zie je terug in The Secreet, on nee, sorry, The Secret. Als je dus veel geld en weelde hebt, ben je goed bezig met je bewustzijn en als je weinig geld en weelde hebt, ben je fout bezig met je bewustzijn.

De huidige Occupy-beweging keert zich tegen de bovenste 1% van de wereldbevolking die zo rijk is dat ze al dit geld in hun leven niet op kunnen maken. En kijk eens welke bijdrage deze families van bankiers en grootindustrielen de wereld hebben gegeven met hun ‘abundance consciousness’? De twee meest winstgevende industrieen zijn de wapenhandel en de farmaceutische industrie, het militair-industrieel en medisch-industrieel complex. Beide gaan uit van een oorlogsmodel. Als dat overvloed is, dan pas ik daar voor!

Mensen die dergelijke theorieen aanhangen moeten ook eens de religieuze verhalen goed bestuderen. God kiest altijd arme sloebers uit omdat hun ziel nog puur is. Zo was de vader van Jezus bijv. een arme timmerman. Je ziet dit in talloze religieuze en mythische geschriften terug. Tenslotte moet je je afvragen of overvloed of armoe zich wel in materiele waarden vertaalt, volgens mij heeft het meer met rijkdom of armoe van de ziel te maken.

Quote:
Het gaat er niet om dat je een schuldige zoekt in jezelf, in een ander of in een omstandigheid. Het gaat erom dat we allemaal samen met elkaar aan het leren en aan het co-creëren zijn. En hoe meer dit in liefde en vertrouwen gebeurt, hoe fijner het voor ons allemaal wordt.

Er is geen schuld, alleen maar onwetendheid. Je kunt niet schuldig zijn aan iets wat je niet weet. De weg uit angst en onwetendheid is d.m.v. kennis en verantwoordelijkheid.

Quote:
Maar ik hoor het graag wanneer je onwetendheid of angst bij me ziet.

Je vat het persoonlijk op. Het enige persoonlijke is dat je snel klaarstaat met clichematige, pseudospirituele theorieen die angst en schuldgevoel als basis hebben maar omkleed zijn met een sluier van zweverige ‘spiritualiteit’.

Mike