Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26009

autumn
Bijdrager

@ Mike

Quote:
Gezondheid is ons geboorterecht. We horen volmaakt gezond en volmaakt gelukkig te zijn. Er bestaat dus geen ‘zielsprogramma’ waarin iemand kiest voor kortstondig en schadelijk genot om een emotionele of spirituele leegte te vullen.

Interessant dat je er een hele andere draai aan geeft. Dat geeft weer stof tot denken en een prikkel om mijn opvattingen te heroverwegen. Is altijd welkom!

Stel dat je incarnatie na incarnatie al ongezond eet en nooit waarde heb leren hechten aan je gezondheid, dan kan het goed zijn dat je bewustzijn op dit gebied nog erg laag is. Ik kan me wel voorstellen dat je dan vanuit je zielsbewustzijn vóór je geboorte besluit om het komende leven eens meer met voeding en gezondheid te gaan doen. Misschien moet je daarvoor eerst even opnieuw ervaren wat er nou precies mis is met een ongezonde levensstijl en waar zo’n levensstijl toe leidt. Eerst moet je iets van naderbij leren kennen voordat je werkelijk weet wat het is. Pas als dit goed in zicht hebt, weet je ook wat je werkelijk af wilt werpen. Ik denk dat je pas echt voor het licht kunt kiezen als je ook wat van de duisternis hebt leren kennen. Dan kun je vergelijken en vanuit je ervaring en gevoel besluiten om voor het licht te gaan. Zoiets bedoel ik met een zielsprogramma.

Quote:
Het is allemaal gebaseerd op schuldgevoel en angst, niet liefde. Weg met dit soort pseudo-spirituele doemdenkerij!

Ik vind dat je soms er snel bent met kritiek geven. Kan jij mij uitleggen waar je dan die angst ziet?

Wat schuldgevoel betreft. Ik geloof niet in het bestaan van schuld. Schuldbesef is ons aangepraat door met name de religies. Het gaat er niet om dat je een schuldige zoekt in jezelf, in een ander of in een omstandigheid. Het gaat erom dat we allemaal samen met elkaar aan het leren en aan het co-creëren zijn. En hoe meer dit in liefde en vertrouwen gebeurt, hoe fijner het voor ons allemaal wordt. In dit licht gezien is het ook zinloos om de religies aan te wijzen als de schuldigen in het aanleren van schuldbesef aan de mensheid. Er is nu eenmaal onwetendheid en angst op de wereld. Het is goed om ons daar van bewust te worden. Het is beter om ons bewustzijn daar niet op te blijven richten. Maar ik hoor het graag wanneer je onwetendheid of angst bij me ziet. Fijn dat je daar ook altijd zo lekker direct in bent. Dat waardeer ik!