Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26006

Anoniem

k heb nu sinds twee weken de grootste lol: ik smeer dik roomboter op m’n (nog maar twee) boterhammen en beleg ze dik met kaas, ik lunch met een dikke kaasomelet in roomboter gebakken, ik heb dit weekend in m’n eentje een hele makreel op, ik maak dikke gevulde pastasauzen met zalm en room (maar zonder de pasta) en doe crème fraiche door m’n in cocos-olie gebakken roerbakgroente. Je weet niet half hoe heerlijk genieten dat is, wat heb ik dat al die jaren gemist!

@enjoy Ik heb op zich ook geen probleem met gezonde voeding(Als ik bv kijk naar de blogs van Peaceful Acres of Paleofood op FB,dan loopt t water me soms in de mond).Maar een heel beperkt spectrum binnen gezonde voeding maakt het een stuk moeilijker en kost me ook veel kopzorgen alleen al op praktisch gebied. Probeer al n tijdje weer fulltime werk te vinden en uit praktisch oogpunt is t veel makkelijker om 2zuurdesemboterhammen te kunnen meenemen,dan constant vanalles te moeten koken,want wat jij zegt “t kunnen genieten van mn eten’ is idd ook belangrijk voor mij.Dus ik ga niet n snelle hap,als bv een smoothie dan meenemen,waardoor ik uiteindelijk nog liever (noodgedwongen) honger zou leiden dan maar iets naar binnen te kieperen.Daarbij is vet idd een krachtige verzadiger,want heb dus regelmatig door t hoge vetgehalte dat ik nog verzadigd ben,maar tegelijkertijd ook weer aan eten moet denken,terwijl ik tegelijkertijd geen ingeving krijg van waar ik zin in zou hebben binnen mijn spectrum. Waarschijnlijk onbegrijpbaar als je t zo leest,maar kan t moeilijk uitleggen.

Het nemen vd moeite/tijd is vaker ook een probleem voor me….ik moet gewoon zo omschakelen vh alles zelfbereiden en de (lange) tijd die erin gaat zitten.

@pinklady Wat me tegenhoudt?….angst/ikzelf en vele praktische kopzorgen. Ik zit letterlijk gevangen tussen 2 werelden; een oude waarvan ik nu te veel weet om klakkeloos ernaar terug te gaan en een nieuwe waar ik ook nog niet mee overweg kan. En de angst dat ik me nooit beter ga voelen.

Soms denk ik:”ik zou zo graag eens een weekje willen meedraaien bij een WP/Paleo gezin,gewoon om eens te proeven hoe t ook kan zijn in een bewuste familie en ook vanuit praktisch oogpunt om te kijken hoe zij met dagelijkse situaties omgaan etc.Het constante werk/energie van alles lang zelf te bereiden etc.”