Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#25993

ikke
Bijdrager

Joey, ik ben er een tijdje niet geweest, maar sinds ik er weer ben, zie ik je bijna elke post (al dan niet die je in die tussentijd hebt geschreven) al beginnen met “ik weet wat jullie gaan zeggen” of iets in die trant.

Natuurlijk begrijp ik dat je wel eens zo denkt als Albert. Ik durf te stellen dat het voor velen hier op het forum herkenbaar is of is geweest. Als ik voor mezelf spreek in ieder geval wel. Ik weet alleen ook dat mijn lichaam niet dat van een ander is, ongeacht of ik daarom gevraagd heb.

Wat me dan nog opvalt aan jouw posts is dat het afentoe net lijkt of je gedwongen wordt WP te volgen. Dat is het niet. Als jij graag terug wilt naar waar je behoefte ligt, houdt niemand je tegen, toch? Je weet hoe het toen was en als dat voor jou ideaal is of lijkt, dan is dat zo. Jij bent de enige die dat kunt bepalen.

Toch vraag ik me af wat je tegenhoudt om terug te gaan. Je schopt hier namelijk wel hard tegen het “moeten” en niet kunnen “leven” aan, maar wat hier ook tegen je gezegd wordt, het schoppen blijft. Als ik je posts lees en niet beter zou weten, zou ik bijna zeggen dat je iets door de overige forumleden c.q. Mike wordt afgepakt als je er niet mee doorgaat.

Soms zou ik zo graag willen begrijpen wat er in jouw hoofd omgaat en wat de basis vormt voor jouw reacties. Ik weet dat je afentoe stevige feedback krijgt (ook van mij), maar toch blijf je hier. Wat houdt je hier? En wat maakt dat jij niet de keuze kunt maken om (ook?) in je hoofd volledig voor WP/GAPS/iets anders wilt gaan? Misschien doe je het in gedrag wel (weet ik niet, hoor), maar in je hoofd sta je er echt buiten. En dat maakt het nog veel moeilijker.