Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26089

ruud
Bijdrager

Het is tegenwoordig bij experimenten met gezondheid zo ontzettend ondoorzichtig geworden dat met medicijnenonderzoek het beter is altijd in je achterhoofd te houden dat er belangenverstrengeling in het spel kan zijn. Ik hoorde vannacht nog een gastspreker in een radioprogramma spreken (iemand die mensen met voeding beter maakt) over frauduleus medicijnenonderzoek. Als leek lees je zo´n onderzoek en heb je niet de tijd om dingen na te gaan die niet worden getoond bijv. Een statisticus nam die moeite wel en kwam er achter dat er onvoldoende verantwoording was voor de proefpersonen die gedurende het onderzoek uitvielen. Die ging nabellen bij de wetenschappers. De wetenschappers zeiden eerlijk dat die uitvallers grotendeels te kampen hadden met de bijwerkingen. Maar van de sponsors mocht dat er niet bij vermeld worden in de uitslag van het onderzoek. Dus nu denk ik bij uitkomsten van medisch onderzoek: gezond wantrouwen. Ik heb toch niet de tijd om tot op het bot elke keer uit te zoeken hoe het zit met die cijfers?

Ik heb niets tegen wetenschap, sterker nog, ik heb geloof in dat je er een eind mee kan komen in een maatschappij zonder hierarchie en zonder een militair-farmaceutisch industrieel complex (met de staat). Maar het is voor mij een illusie te denken dat wij daarin leven!

Wat helpt voor de waarde van de DSM in te schatten is te kijken waar het in de praktijk voor ge- of misbruikt wordt zoal.

Daar word ik niet vrolijk van.

DSM heeft niets met wetenschap te maken.

Terecht zeg jij in mijn ogen Pink Lady dat de DSM in het geheel niet bedoeld is om de kiem van iemands probleem te vatten, hoogstens om oppervlakkig de buitenkantmens in een etiket gevangen te zetten.

Als je de oorzaak niet weet kun je iemand niet adequaat behandelen.

Bij mij is de DSMIV ook misbruikt door het UWV om de aandacht af te leiden van mijn lichamelijke ziekte.

Met een paar cursusjes rationele gedragstherapie (moet je weten: ik had toen al 10 jaar in psychotherapie gezeten en nota benen heb ik nog 5 jaar voor psychotherapeut gestudeerd), ook al zo´n onding, omdat het weer alleen om de buitenkant gaat, niet om de ziel, zou ik wel van mijn ziekte afkomen!

Ik vind dat schandalig zeg, om mensen zo weg te zetten.

Ik heb daar met een move naar een zenuwarts in Duitsland (verstand van mijn ziekte door specialisatie neurologie en psychiatrie bij elkaar: ik vermoed dat ze dit specialisme in nederland met opzet hebben laten uitsterven) een tegengeluid bij gevonden gelukkig.

En dan nu de waxinelichtgooier.

Die wordt nu vol pillen gestopt op basis van een miniem psychiatrisch onderzoekje.

Dit is waar de DSM voor dient: mensen die niet in het gareel lopen wegzetten en dwingen met medicatie.

Dat etikettengebeuren dat vind ik heel kwalijk.

Mensen komen er niet meer vanaf.

Als het eenmaal in je medisch dossier staat, zie er dan nog maar vanaf te komen!