Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Minder gezond leven maar gezond zijn Re: Minder gezond leven maar gezond zijn

#26086

Webmaster
Bijdrager

Pinklady,

Waarom je dit niet wil inzien weet ik niet, maar als de wetenschap historisch gezien al ziek is, dan valt er met een dergelijk systeem geen enkele vooruitgang te boeken. Sterker nog, hiermee wordt de klok stelselmatig vele eeuwen teruggezet en wordt ons een ‘wetenschap’ voorgeschoteld die in zijn essentie primitief en barbaars is. Overigens is dit geen aanval op wetenschap an sich, maar juist op de manier waarop deze beoefend wordt en de letterlijk gestoorde grondslag waarop deze al eeuwenlang gebaseerd is.

Je ziet telkens dat de werkelijke onderzoekende geesten juist door dit systeem buitenspel worden gezet. De Duitse filosoof Arthur Schopenhauer zei al dat alle waarheid drie stadia doorloopt: eerst wordt ze belachelijk gemaakt, daarna wordt ze gewelddadig onderdrukt en tenslotte wordt ze aangenomen als vanzelfsprekend. Mahatma Ghandi zei: Eerst negeren ze je, daarna lachen ze je uit, dan bestrijden ze je en dan win je. Max Planck, grondlegger van de quantummechanica (een echte wetenschap) zei: Een nieuwe wetenschappelijke waarheid triomfeert niet door het overtuigen van zijn tegenstanders en hen het licht doen zien, maar omdat haar tegenstanders uiteindelijk sterven en er een nieuwe generatie opgroeit die hier niet mee bekend is. En dan is er nog Weston Price, eveneens een echte wetenschapper, die zei: Een nieuwe waarheid is als een nieuw zintuig, want daarmee komt het vermogen om dingen te zien die we nooit tevoren zagen – en dingen die niet gezien worden door hen die die nieuwe waarheid niet bezitten.

Mike