Re: Medicijnen

#22907

ruud
Bijdrager

In een uitzending van gezondheidradio van Henk Mutsaers met Mike Donkers ging het over Iatrogenese: dood door artsen: doodsoorzaak no. 1 in de VS:

http://www.ourcivilisation.com/medicine/usamed.htm

http://www.uitdaging.net/gezond/nummer_1_gevaar_gezondheid.html

http://www.youtube.com/watch?v=WOrjcLJ2IE0&feature=player_embedded

Het artikel op uitdaging.net zegt hierover o.a. het volgende:

Quote:
“Volgens conservatieve schattingen die gepubliceerd zijn in The Journal of the American Medical Association is iatroginese de op twee na voornaamste doodsoorzaak in Amerika. Ruim 120.000 mensen per jaar sterven aan de nadelige gevolgen van voorgeschreven medicatie. Vorig jaar kwam echter een studie, die gebaseerd was op de resultaten van een overzicht van overheidsstatistieken van de laatste tien jaar, op de proppen met nog somberdere cijfers. Die studie concludeerde dat iatroginese daadwerkelijk de hoofdoorzaak is van sterfte in de Verenigde Staten en dat nadelige reacties op voorgeschreven medicatie verantwoordelijk zijn voor ruim 300.000 doden per jaar.”

Hier een artikel over als artsen staken, dan sterven er minder mensen (zoals in Israel gebeurde: 50% minder doden): http://nl.odemagazine.com/doc/0017/als-artsen-staken-sterven-er-minder-mensen/

Quote:
In 1973 staakten de artsen in Israël gedurende een maand; in die maand daalde het sterftecijfer met 50 procent. Een paar jaar later zorgde een artsenstaking van twee maanden in Bogota, de hoofdstad van Columbia, voor een daling van het sterftecijfer met 35 procent. En tijdens een ‘langzaamaan-actie’ van doktoren in Los Angeles – in protest tegen de sterke stijging van de premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen -liep het aantal sterfgevallen met 18 procent terug. Toen de artsen weer volledig aan het werk gingen, bereikte het sterftecijfer onmiddellijk het oude niveau.