Re: Mayonaise maken

#23412

Webmaster
Bijdrager

Aman Prana heeft bijzonder goede info over ontgeurde kokosolie. Dit is restproductie van de winning van kokosvet en inferieur van kwaliteit (o.a. schimmels). De olie wordt ontgeurd omdat deze vreselijk stinkt:

http://www.noble-house.tk/html/nederlands/Gammabrochure/Voordelen_van_extra_vierge_kokosolie_en_palmpitolie.html

Zonnebloemolie koud gebruiken nadat deze een agressieve behandeling met stoom heeft ondergaan en dus chemisch van structuur is veranderd (jawel, ook op die temperatuur!) is jezelf voor de gek houden. Het leed is dan nl. al geleden. Het zou mij niet verbazen als men voor de ontgeurde zonnebloemolie ook beschimmelde zonnepitten van inferieure kwaliteit gebruikt. Vraag Italianen maar eens wat ze vinden van zgn. ‘bakolijfolie’. Dat is gewoon inferieure rommel die overigens ook nog vaak wordt vermengd met andere, goedkope olien. Om de een of andere reden hebben wij in Nederland het absurde idee opgevat dat het voor het bakken en braden niet uitmaakt wat voor olie je in de pan gooit, de waanzin ten top! Enne…biologische rommel is ook rommel. Denk voor geen seconde dat onethische prakrijken niet ook in de biologische sector voorkomen!

Mike