Re: margarine versus roomboter

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid margarine versus roomboter Re: margarine versus roomboter

#33875

autumn
Bijdrager
Quote:
Plastic of geen plastic in de absolute zin des woords, dergelijke vetten hebben werkelijk niets te maken met de heilzame vetten die de natuur ons aanbiedt!

Daar gaat de discussie niet over. Het gaat er mij om dat we elkaar en anonieme lezers geen onzinverhalen verkopen, maar ons beperken tot feiten en waarheden en speculaties benoemen als speculaties. Ik zie ook niks gezonds in de margarine die nu in de supermarkt ligt, laat dat duidelijk zijn. Maar als we hier broodje-aap-verhalen bij gaan aanhalen of verzinnen, kan het zijn dat mensen ons niet meer serieus nemen.

Ik reageerde in eerste instantie op het vetmesten van kalkoenen, ganzen of wat dan ook. Daarnaast vond ik de overeenkomst tussen plastic en margarine ver gezocht, maar na jullie posts gelezen te hebben wil ik wel aannemen dat er naast duidelijke verschillen ook overeenkomsten zijn. Maar naar mijn idee wordt door de anti-margarine-media de boel erg aangedikt en uit zijn verband gerukt door te zeggen: “Margarine is één molecuul verwijderd van plastic.” Prima om dit te benoemen als bij wijze van spreken of als soort van beeldspraak, maar niet correct te gaan beweren dat het zo in elkaar zit. Laten wij niet, zoals van ‘dè vegetariërs’ wordt gezegd, allerlei mythen in stand houden. Onze visie is met waarlijke bewijzen al sterk genoeg, toch?