Re: Manier van omgang

#49788

Anoniem

Dank je wel voor het hernieuwde welkom Mike!

Quote:
Op welke manier ben je constructief voor de toekomst.

Dit bezorgd mij ook hoofdbrekens. Ik snap het ook niet, ik kan hele nachten artikelen lezen en filmpjes bekijken en tot de conclusie komen: ‘maar wat moet ik dan doen?’. Maar als jij één iemand kunt inspireren de wereld om zich heen een beetje beter te maken gewoon doordat je voor het goede gaat en dat uitstraalt en die inspireert op zijn beurt weer anderen ontstaat er een wereldbeweging(kje). Een klein stapje verwijderd van ‘tegenbeweging’. En de grote denkers/doeners laten zich soms insprireren door kleine dingen. Ik weet het niet, ik ben ook maar ieniemienie. En zorg er voor dat jij de verandering bent die je in je omgeving wil zien, maar iemand zei dat al laatst..

Quote:
Ik weet dat er mensen zijn met extreem slecht gedrag, maar ik noem ze inderdaad geen slechte mensen omdat ik niet geloof in een slechte ziel.

Het moet natuurlijk wel kloppen, dus: als er wel mensen zijn met extreem slecht gedrag en jij gelooft niet dat een slechte ziel bestaat, hoe zit het dan?

Ik geloof ook niet dat er slechte zielen bestaan, ik denk dat al het slechte acties zijn van het ego, en hoe meer ego aan het werk is, hoe minder ziel er zichtbaar wordt. Ik geloof zelfs dat je, door je ego in kracht te laten toenemen, je ziel kunt afbouwen totdat de liefdesvonk uiteindelijk versterft en je dus geen levende ziel en ook geen geweten meer hebt. (Zie daar bijv. de geboorte van een psychopaat, voortkomende uit het kwaad en het kwaad voortbrengende.) Er zit natuurlijk van alles tussen, maar ik denk dat zolang je leven in je ziel hebt, heb je de kans voor het goede te kiezen, ondanks je ego, want je hebt dan nog een geweten. Moeilijk moeilijk moeilijk, maar zeer de moeite waard! Dus die mens met extreem slecht gedrag kan best iemand zijn die on-ge-lo-fe-lijk last heeft van zijn ego (trauma bijv.) en daarmee veel kwaad doet maar ondertussen niet weet waar ‘ie het goede vandaan moet halen omdat zijn ziel wordt overschaduwd door pijn. De kracht van zijn geweten bepaald dan op welke manier die pijn tot uiting komt. Maar voor hetzelfde geld is het een psychopaat, gewetenloos, dus kan hij doen wat ‘ie wil, last heeft hij er toch niet van. Het kan er aan de buitenkant hetzelfde uitzien en dus lastig te beoordelen.

Hilda