Re: Lezing Mike in West-Friesland

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Lezing Mike in West-Friesland Re: Lezing Mike in West-Friesland

#35589

mappas
Bijdrager
Quote:
Louise schreef:

Toen mijn opa aan een hartaanval overleed eind jaren ’70 vertelden de dokters dat de oorzaak de vele eieren en het vet was waar mijn oma mee kookte. De angst voor verzadigde vetten is dus al ruim 30 jaar oud! Ongelofelijk hè!

Nou, bij die 30 jaar zal het niet blijven vrees ik 🙁 . Lees maar eens mee wat er vandaag in het Algemeen Dagblad staat:

Hersenen krimpen door eten van fastfood.

Het eten van vette voeding leidt ertoe dat onze hersenen krimpen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Portland (Oregon), dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschift Neurology.

In een dieet met veel fastfood zit veel verzadigd vet dat slecht is voor de doorbloeding van het brein. Ook zitten er maar weinig vitamines B, C, D en E in dergelijk voedsel, waardoor de hersenen krimpen zoals dat ook bij Alzheimer gebeurt.

Mensen die daarentegen juist wél veel van die vitamines en omega-3 vetten binnenkrijgen, hebben een relatief groot brein. ‘Omdat die de bloedvaten in de hersenen stimuleren’, zegt neuroloog Gene Bowman, de leider van het onderzoek.

De resultaten die nu in Neurology zijn verschenen, komen voort uit een studie naar breinveroudering onder bejaarden die al meer dan dertig jaar loopt. Eerder werd dementie al gelinkt aan het eetpatroon van mensen.“

Dus wat hier wordt geconcludeerd is: fast food = verzadigd vet = slecht.

Er wordt geen onderscheid gemaakt in puur en weinig bewerkt verzadigd vet zoals rauwe melk, kaas, roomboter en eieren en de rotzooi die vaak in fast food is verwerkt 😯 .

Als ik niet door jullie op dit forum juist geïnformeerd zou zijn zou ik het meteen geloven en nóg magerder gaan eten, maar gelukkig ben ik dat stadium voorbij omdat ik zie wat verzadigd vet voor me doet en hoe goed ik me erbij voel.