Re: levertraan is dat ook goed voor je botten

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid levertraan is dat ook goed voor je botten Re: levertraan is dat ook goed voor je botten

#46124

Poekie
Moderator

Het blijft een natuurproduct, dus het lijkt mij dat de smaak verschillend kan zijn per fles.

Hier informatie over de boterolie met levertraan.

Nog een schrijven van Mike over de combinatie levertraan+boterolie:

Quote:
Als Joanna Budwig mensen van kanker kon genezen door een verzadigd vet (kwark) te combineren met een omega-3 vet (lijnzaadolie) dan zie je al meteen hoe belangrijk de juiste vetten zijn voor het tegengaan van kanker. Johanna Budwig borduurde verder op het werk van Otto Warburg, die in 1925 (!) ontdekte dat kanker anaeroob is en zich voedt met melkzuurfermentatie van glucose in het bloed en hier in 1931 de Nobelprijs (!) voor kreeg. Warburg had ook heel zinvolle dingen te zeggen over vetzuren.

Lang voor Budwig kwam Weston Price eveneens uit op de combinatie van een verzadigd vet en omega-3 vetzuren, door boterolie te vermengen met levertraan. De reden waarom deze combinatie synergetisch werkt is omdat onbewerkte onverzadigde vetzuren rijk zijn aan elektronen en omdat verzadigd vet rijk is aan zwaveleiwitten. De chemische reactie tussen de twee maakt de olie wateroplosbaar en daarmee gemakkelijk opneembaar door het celmembraan. Het verzadigd vet en het onverzadigde omega-3 vet vormen in feite een nieuw voedingsmiddel dat de cellen van zuurstof voorziet. En aangezien kanker anaeroob is kan het niet overleven in een zuurstofrijke (aerobe) omgeving.

Mike