Re: Leverreiniging vertaling

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Leverreiniging vertaling Re: Leverreiniging vertaling

#12974

Beste Mike, op dit moment ben ik bezig met mijn 2e lever/gal-flush en vandaag is mijn laatste dag. Weer veel stenen in allerlei kleuren en formaten kwijtgeraakt. Echter kreeg ik vandaag van mijn natuurgeneeskundig therapeut, die absoluut geen voorstander is van de lever/gal reinigingen de volgende artikelen doorgestuurd die verdeeld zijn in 3 delen: Opinie deel 1: Lever- en/of galstenen?,Opinie deel 2: Rol van de voeding bij galstenen, Opinie deel 3: Leverdetox oliekuren en het risico op dysbiose en ontstekingen. Hieronder het adres per artikel.

http://www.natuurdietisten.nl/news_article.php?s=0&l=0&k=0&cod=488

http://www.natuurdietisten.nl/news_article.php?s=0&l=0&k=0&cod=489

http://www.natuurdietisten.nl/news_article.php?s=0&l=0&k=0&cod=490

Nu ben ik erg benieuwd wat jouw reactie is op deze vrij recent geschreven artikelen. Bijvoorbaat dank!

Hieronder een klein stukje van het eerste deel:

Opinie deel 1: Lever- en/of galstenen?

24 juli 2012 | ndn | Een experiment met vrijwilligers zonder galstenen leverde het definitieve bewijs dat de na een laxatiekuur verkregen ‘leverstenen’ geen galstenen zijn, aldus een artikel in het Nederlandse Tijdschrift voor Geneeskunde. Prof. Katan: “groene stenen die gevonden worden in de ontlasting na een oliekuur zijn geen leverstenen”.

Het internet vol staat met laxatie-en leverreinigingskuren. Een van de meest spectaculaire is de leverreinigings- of leverstenenkuur. Leverstenen bestaan niet, maar galstenen wel, en de gal is een deel van de lever, dus misschien komt daar het idee van leverstenen vandaan, aldus Prof.dr. Martijn B. Katan. In het nummer van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde van 2010 staat er het volgende over geschreven.

In de wetenschappelijke literatuur zijn 2 artikelen te vinden waarin uitscheiding van ‘leverstenen’ na een vergelijkbare laxatiekuur wordt beschreven. Beide studies concluderen dat de samenstelling van deze ‘leverstenen’ in niets lijkt op die van echte galstenen. De voornaamste bestanddelen van de beschreven stenen waren namelijk triglyceriden en vrije vetzuren; ze bevatten geen cholesterol of bilirubine…(zie verder link deel 1)