Re: kritiek op Weston Price en Mike's antwoord daarop

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid kritiek op Weston Price en Mike's antwoord daarop Re: kritiek op Weston Price en Mike's antwoord daarop

#49150

autumn
Bijdrager
Quote:
De mens liet (en laat) zijn vlees ‘afsterven’, een rijpingsproces (fermentatie) dat zorgt voor een voorvertering van het vlees. Vegetariers hanteren dit vaak als argument en noemen dit oneerbiedig ‘kadavervlees’. Ze gaan echter voorbij aan het feit dat de mens de plantenvezel cellulose evenmin kan verteren en om die reden ook traditioneel planten fermenteerde voor voorvertering van de cellulose.

Ik zat nog zo te denken… Als een mens geen rauwe plantenvezels kan verteren en het ook moeilijk heeft met vers rauw vlees en het dus eerst moet laten fermenteren of moet gaan verhitten om het allemaal goed te kunnen verteren… wat zijn wij dan voor een zwak, mislukt schepsel op aarde, niet? Als je er van uit gaat dat de mens door evolutie is ontstaan, dan kan ik me best voorstellen dat mensen geloven dat we een verleden als frugrariër hebben en dus vooral noten en fruit aten. Fructose en fytinezuur doen ons geen goed, dus dit geloof ik niet, maar ik vind het toch een raadsel dat er eigenlijk haast geen enkel oorspronkelijk natuurlijk onbewerkt voedsel geschikt voor ons lijkt te zijn, behalve dan misschien melk, bloed, eieren, zacht orgaanvlees en zachte vissen… Hmmm, zijn dat niet ongeveer de superfoods die Weston Price voorschrijft…