Re: kritiek op Weston Price en Mike's antwoord daarop

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid kritiek op Weston Price en Mike's antwoord daarop Re: kritiek op Weston Price en Mike's antwoord daarop

#49148

Webmaster
Bijdrager

De Indianen gebruikten pemmikan als ze op lange tochten gingen. Het is compleet voedsel dat het uithoudingsvermogen aanzienlijk verhoogt.

Barry Groves heeft in Trick and Treat heel wat pagina’s gewijd aan de negatieve ervaringen van blanken met Pemmikan tegenover de positieve van de Indianen. De pemmikan van de Indianen was nl. 50% magere eiwitten en 50% volvette niervet.

Vanwege verkeerde theorieen over wat ‘gezond’ was, bestond de blanke ‘verbeterde’ versie uit minder vet (de blanke soldaten waren niet gewend om zo volvet te eten en werden kostmisselijk van de Indiaanse, echte pemmikan) en werden er koolhydraten in de vorm van suiker of zetmeel voor in de plaats gezet.

Deze ‘pemmikan’ was naar blanke maatstaven nog steeds laag in koolhydraten maar de heilzame en voedzame werking die ervan uitging was ronduit verdwenen, met alle rampzalige gevolgen vandien.

Mike