Re: kritiek op Weston Price en Mike's antwoord daarop

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid kritiek op Weston Price en Mike's antwoord daarop Re: kritiek op Weston Price en Mike's antwoord daarop

#49140

autumn
Bijdrager

Interessante topic. Ik eet wel eens stukjes rauw spiervlees voordat het de pan in gaat. De smaak is niet slecht, maar de structuur is wel moeilijk fijn te krijgen. Ik kan er altijd een tijd op kauwen en dan komen er zachte deeltjes vrij die als het ware oplossen in je speeksel, maar ik hou uiteindelijk altijd een wit taai stuk ‘kauwgom’ over en die krijg ik niet verder fijn. Ik vraag me ook altijd af hoe bijvoorbeeld de Indianen of andere vleesetende volkeren dat deden. Een biefstukdeel is nog aardig mals, maar stoofvlees of hart is een stuk steviger. Ik denk dat Indianen ook vaak vlees stoofden in een maag of blaas van een bizon met gloeiende stenen erin om de temperatuur hoog te krijgen. Andere stammen hadden potten van aardewerk of later ijzeren ketels van de blanken om in te koken. Misschien werkt een blaas of maag boven het vuur ook wel. Orgaanvlees is prima rauw te eten. Er zit enkel een dun taai vlies om de lever bijvoorbeeld.

Maar interessant wat je schrijft Mike over vlees fermenteren en over het eten van door bosbrand gegrilde dieren. Wie weet ging men vroeger wel echt op zoek naar gegrilde dieren wanneer er ergens brand was geweest. Misschien werden er vroeger wel bewust stukjes land in de brand gezet om dieren te grillen voor een groots zomerfeest. Of slaat mijn fantasie nu een beetje op hol..? 😮