Re: Kopen jullie nog produkten uit Japan?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Kopen jullie nog produkten uit Japan? Re: Kopen jullie nog produkten uit Japan?

#47073

Chiko
Lid

Beste Mike

Quote:

Nu terug naar de vraag of er geboren psychopaten bestaan. Jij lijkt te suggereren dat psychopaten, maar ook mensen met lichamelijke afwijkingen een soort ‘bijproduct’ zijn van de schepping.

Dan heb ik mijn gedachten verkeerd opgeschreven. Ik zie hen niet als ‘bijproducten’. Voor mij is de betekenis van het leven het leren van lessen. En alles wat er is, heeft zo zijn lessen. Ik ben het zeker niet eens met Darwin’s machinistisch kijk op het leven.

Quote:

Het klinkt alsof je ervan uitgaat dat de natuur simpelweg foutjes maakt, zonder aanwijsbare reden:

De Natuur maakt geen foutjes vind ik, foutjes is subjectief.

Quote:

Zo bezien zijn psychopaten dus uitprobeersels van moeder natuur, die helaas nogal verkeerd uitwerken voor de mensheid en daarmee ook een bedreiging vormt voor de natuur zelf. Ik waag dit zeer te betwijfelen.

Geen uitprobeersels van moeder natuur, zo zie ik het niet, iets kan veel oorzaken hebben. Wat belangrijk is, is dat het er is. Psychopaten bestaan.

Quote:

Ik denk dat ze niet bepaalde hersengebieden missen, maar dat deze niet of onvoldoende geactiveerd zijn. Ik ontken niet dat deze mensen bijzonder lastig te behandelen zijn, maar er moet een manier zijn om de schakelaar bij hen om te zetten.

Soms is onmogelijk, onmogelijk. Niet alles en niet iedereen is te genezen. Ik geloof ook graag in oneindige mogelijkheden, maar bij sommige dingen moet je realistisch zijn. Anders schaad je daar alleen maar anderen en jezelf mee.

Quote:

Overigens heb ik de antwoorden niet klaar, maar ik denk niet dat we ons erbij neer moeten leggen dat er ‘nu eenmaal zulke mensen zijn’.

Misschien verander je je mening als je er wat meer over leest.

Quote:

Misschien is het meest verstandige dat we onze aandacht richten op het helen van de mensheid als geheel.

Dat is inderdaad ook belangrijk. Maar zolang mensen niet bewust zijn van zulke mensen, dan staan ze open voor aanval. Op veel manieren.

Quote:

Dan creeren we een kritische massa die een krachtveld vormt dat groot genoeg is om de gehele soort te beinvloeden, de werkelijke manier waarop evolutie plaatsvindt. Dus: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Of, zoals Ghandi zei: wees zelf de verandering die jij in de wereld wilt zien. Dit houdt m.i. wel in dat we de duisternis onder ogen willen zien en er niet van wegvluchten.

Precies.

Quote:

Er bestaan psychopaten en ze trekken aan de touwtjes. Hoe eerder we dat inzien, hoe meer we een alternatief kunnen bieden aan deze realiteit, want wij hebben het voordeel dat we groter zijn in aantal dan deze zieke criminelen.

Klopt. We doen wat we kunnen.