Re: kombucha

#28245

Webmaster
Bijdrager

Mits zowel de cacao als de spinazie verhit zijn valt het allemaal nog wel mee, maar in rauwe vorm ben je enorme hoeveelheden oxalaten aan het opbouwen en dat levert op termijn grote schade op. Raw foodists stapelen fytinezuur, oxaalzuur, goitrogenen en neurotoxines in nachtschades op en uiteindelijk betalen ze daar een zware prijs voor.

Het probleem is dat mensen de neiging hebben om alleen te lezen wat goed voor hen uitkomt. Jij vond in de woorden van Evan de perfecte rechtvaardiging om juist geen veranderingen aan te brengen in wat essentieel een schadelijke eetgewoonte is. Vandaar dat ik je hier nog maar eens met de neus op de feiten druk.

De waarheid is dat plantaardig voedsel vrijwel altijd gekookt moet worden vanwege de chemische oorlogsvoering die planten erop nahouden om zichzelf te beschermen tegen consumptie door andere organismes. Hier een heel interessant artikel hierover van de Amerikaanse WAPF-site:

http://www.westonaprice.org/food-features/plants-bite-back

Mike