Re: kombucha

#28240

E123
Bijdrager

Oke, je ziet hier wel weer heel duidelijk de zuur-base balans. OxaalZUUR veroorzaakt nierstenen en calcium (alkalisch) helpt dit te neutraliseren. Galstenen bestaan vaak uit cholesterol en calcium en zijn dus een teken van een te basische omgeving. Nierstenen bestaan vaak uit oxaalzuur en worden dus veroorzaakt door een te zure omgeving.

Ik weet het niet, moeten we de schuld wel geven aan voeding die rijk is aan calcium of oxaalzuur? Ik begin eigenlijk te denken dat we het meer moeten zoeken richting onze tekorten aan maagzuur (de zuren) en onze tekorten aan gal (de basen) door verstopte levers.

Ik denk dat je met een gezond lichaam met een goed functionerende lever en voldoende maagzuur helemaal niet zoveel zorgen moet maken om oxaalzuur. Voedingsmiddelen rijk aan oxaalzuur worden al honderden jaren als gezond gezien. Die chinezen die 2000 jaar geleden al kombucha dronken maakten zich volgens mij helemaal geen zorgen om nierstenen.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel galstenen en nierstenen. Komt dit dan doordat we met z’n alleen veel te veel spinazie en rauwe cacao eten? Dacht het niet. We proppen ons vol met supermarkt”voeding” vol met suiker, e-nummers, transvetten en andere rommel. We gaan dan weer bepaalde stofjes de schuld geven van nierstenen en laten ons bangmaken voor supergezonde dingen als spinazie, sla, zuurkool, rauwe cacao, asperges en kombucha.

Ik laat me niet meer zo bang maken en ga lekker door met mijn kombucha, voel me er supergoed bij.