Re: kombucha

#28225

Poekie
Moderator

Dennis,

Quote:
Nou vraag ik me hoe je van die gisten in je darmen afkomt als dat is waar ik nog mee zit. Ik zal denk ik wel neerkomen op het bekende verhaal: koolhydraatarm eten en vooral suikers vermijden…

Hieronder een vertaald stuk over schimmels/parasitaire bacteriën uit een andere topic.

https://www.fatsforum.nl/bbpress/topic.php?id=384

Quote:
Hier de vertaling van de door Gerrit geplaatste samenvatting:

Ik begreep eindelijk, gedurende zijn toespraak, waarom sommige mensen het heel erg goed doen op een lage koolhydraten inname via het SC dieet (specifieke koolhydraten dieet) en anderen niet. Mensen met bacteriële infecties neigen zich goed te voelen op een lage koolhydraat inname (net zoals ik) omdat bacteriën leven van glucose. Mensen met schimmel/parasitaire infecties doen het heel slecht op lage koolhydraten (ik heb het vaak genoeg gezien bij SCD). Omdat deze zich beiden voeden met glucose en ketonen die door het lichaam gemaakt worden op een laag koolhydraten dieet. Als mensen deze infecties hebben is het het beste om toch wat goed verteerbare koolhydraten tot zich te nemen. Als je teveel koolhydraten inneemt voeden de schimmels/infecties zich met de restjes, als je te weinig tot je neemt voeden ze zich met ketonen. Een goede hoeveelheid is waarschijnlijk ongeveer 100gram koolhydraten per dag.

Dus als je een lage koolhydraten inname hebt en last hebt van schimmelnagels, gist infecties, spruw, etc, probeer dan je koolhydraten inname te verhogen.