Re: kombucha

#28224

E123
Bijdrager

Mooi dat ie het overleefd heeft, vrysuyver!

Ik maak hem deze keer met groene thee, billington suiker en honing. Hou jij je echt aan die 14 dagen? Ik ben eigenlijk van plan om het een paar dagen langer te laten fermenteren zodat ik zeker weet dat alle suiker eruit is. Of denk je dat dat niet nodig is?

Als de kombucha zich altijd aanpast aan de oppervlakte van het vocht, dan zou je dus best een mega kombucha kunnen maken. En als je die mega kombucha dan gewoon 2 liter thee met 150 gram suiker/honing geeft zou het dan niet veel sneller moeten kunnen dan die 14 dagen?

Ik zou eigenlijk wel dagelijks een half litertje willen drinken, dat betekent dus 3.5 liter per week. Dan zou ik zelfs met 3 zwammen moeten gaan werken. Daarnaast wil ik ook weer aan de slag met melkkefir, maar mijn kefir is helaas dood. Ga ook eens waterkefir proberen. Zou zelfs eens een mix kunnen proberen van waterkefir en kombucha 8)

Ik sluit de vaas af met plastic folie en daar prik ik dan heel wat gaatjes in. Tot nu toe gaat dat nog prima.

Je had het ook over een zalf of een creme maken met kombucha. Heb je dit aleens eerder gedaan, en hoe doe je dat dan precies?