Re: kombucha

#28222

autumn
Bijdrager
Quote:
Waarom het wordt afgeraden bij darmproblemen snap ik trouwens helemaal niets van. Kefir en kombucha staan juist bekend om de helende werking voor de darmen!

Quote:
ze worden afgeraden als je gisten in je darmen heb wegens een kruisallergie van goede kombucha gisten met de slechte darm gisten. dat mogelijk de goede toxienen toch ook weer keihard gevochten worden.

Hmm. nu gaat er een lampje branden. Ik was vorig jaar super-enthousiast aan de kweek van kombucha begonnen, maar ik kon de kombucha niet zo goed verdragen. Ik heb al heel lang last van huiduitslag op mijn gezicht die soms komt en weer weg gaat. Als ik kombucha dronk, werd de huiduitslag veel erger! Bij een mesoloog heb ik laten testen hoe kombucha op mijn lichaam reageerde. Toen bleek ook dat mijn lichaam het heel moeilijk met kombucha had/heeft.

Echter, de kombucha-tinctuur die ik als een klein flesje bij de reformwinkel kocht hielp juist heel goed tegen mijn huiduitslag. Dit smeerde ik gewoon op mijn gezicht en binnen een of 2 dagen was de uitslag weg.

Nou vraag ik me hoe je van die gisten in je darmen afkomt als dat is waar ik nog mee zit. Ik zal denk ik wel neerkomen op het bekende verhaal: koolhydraatarm eten en vooral suikers vermijden…

Ik ben ook wel benieuwd of ik nog wel last heb van gisten. Misschien toch maar weer eens een glaasje kombucha drinken…