Re: Kokosolie

#58835

E123
Bijdrager

Amancay,

Ja, die galactose ben ik nog niet helemaal over uit. De bacterien in de yoghurt/kefir voeden zich met suikers en vermenigvulgigen zich zodat er uiteindelijk vele, vele miljarden van die bacterien in de kefir/yoghurt zitten. En bacterien bestaan uit…Eiwitten! Er zal heus nog wel wat suikers (galactose) achter blijven, maar er zitten in elk geval een stuk minder suikers in dan voor de fermentatie.

Yoghurt eet ik 1-2 koppen per dag van. Kefir daarentegen meestal wel 1.5 tot 2 liter per dag. Ik voel me echt altijd super bij kefir, en eigenlijk alles wat gefermenteerd is, dus ik denk dat mijn lever er juist erg blij mee is.

Quote:
Mensen met slechte leverwerking moeten minder yoghurt pakken in het begin. En het langzaam opbouwen.

Maar ik ben geen “beginner” hoor. Zit al een jaar of 4-5 aan de Wapf 😉