Re: kerst menu

#35496

autumn
Bijdrager

Ieder jaar heb ik beetje bij beetje mijn afkeer tegen kerst steeds verder los kunnen laten totdat ik nu zo ver ben dat ik er best wel naar uitkijk om met mijn ouders samen te gaan eten. Ik mag koken, dus wat we eten is in ieder geval biologisch, vet en E-nummervrij. Ik heb een hert-rundstoofschotel in de oven staan en een grote pan vol rode kool. Dat is allemaal voor morgen. De bedoeling is om daar nog wat van over te houden voor de vriezer. Verder gaat er morgen een parelhoender de oven in. Waarschijnlijk ga ik morgenochtend nog een chocolademouse maken. Mijn moeder maakt een krabsalade en een brocollisoep, gebakken aardappels en een salade. Ze zijn intussen ook redelijk op de hoogte van het verschil tussen natuurlijke en kunstmatige voeding. Desondanks haal ik bij ieder bezoek wel weer een paar potjes of zakjes uit de kelder of koelkast om te illustreren dat er nog wel wat puntjes op de i te zetten zijn. 🙂

De tweede kerstdag eet ik bij vegetarische vrienden. Er zal wellicht soja op tafel komen. Ik ga daar niet te moeilijk over doen. Ik zal zelf geen sausjes met E621 op mijn bord schudden, maar als het in een gerecht verwerkt zit waar ook nog wel wat gezonds in zit, dan blijf ik in mijn dankbaarheid voor het feit dat iemand de moeite doet om iets voor mij te koken. In het geval van gourmetten zou ik ook wel mijn eigen ghee of kokosolie meenemen ja.