Re: kerst menu

#35508

ikke
Bijdrager

Nou de Eerste Kerstdag zit er weer op…. en ik weet weer waarom ik biologisch eet en waarom ik E-nummers ook alweer wegliet.

Al een tijdje vermoedde ik dat ik niet tegen zuivel kan, maar er blijkt echt niet meer niet gemaakt te zijn voor mijn lijf (en voor andermans lijf misschien ook wel niet). Vlees heb ik laten staan, dus bestond mijn kerstmaaltijd uit witte rijst, snijbonen en rauwkost. Prima dat moet goedgaan, dacht ik. Het was dan wel niet biologisch, maar oké. In ieder geval vroeg ik ‘s avonds nog even na of er iets door de bonen zat… want ik vond ze toch niet helemaal puur smaken. En ja hoor, een bouillonblokje. Nu dacht ik: dat ene bouillonblokje in die ene niet-biologische maaltijd moet kunnen.

Aan mijn gezicht (huid/teint, stand ogen, vocht vasthouden) kan ik inmiddels zien of ik iets verkeerd gegeten heb. Afgelopen 3 weken heb ik helemaal geen e-nummers, alles biologisch en de afgelopen 2 weken geen zuivel gegeten. Nu keek ik vanmorgen in de spiegel: foute boel. Ik weet genoeg. Of het bouillonblokje of de pesticidegroente en -rijst of de combinatie ervan zijn niet geschikt voor mij.

Vanavond eet ik gewoon weer thuis en kook ik zelf. Wat eten betreft voor mij geen 2e kerstdag, al die poespas interesseert me niet.