Re: kerst menu

#35505

autumn
Bijdrager

@ Pinklady

Hahaha, gelegenheidsvegetariër…

@ Enjoy

Ik zou ghee of kokosolie meenemen schreef ik. Ghee vind ik lekkerder en zit in een handig potje. Veel fijner dan die roomboterwikkels die helemaal zacht worden, zeker naast een warm gourmetstel. Ik noemde ook maar wat op. Het liefste zou ik heel mijn olie- en vet-arsenaal meenemen. Ze zien me al aankomen: sesamolie, pindaolie, olijfolie, zelfgemaakte knoflook/gemberolie, kokosolie, palmolie, varkensreuzel, ganzenvet, rundervet, lamsvet, hertenvet, roomboter, ghee…. “Hallo, ik kom bij jullie gourmetten!” :mrgreen:

De chocolademouse is niet koolhydraatvrij. Ik leef ook niet koolhydraatvrij. Ik heb de koolhydraten die me weinig doen wel een heel eind uit mijn menu geschrapt. Dat zijn de gekookte granen. Ik eet nog wel eens aardappels en wat brood, soms nog eens een stukje fruit, een stukje puurste chocola… Maar met sinterklaas heb ik toch gewoon pepernoten gebakken en vorige week oliebollen. Ik gebruik dan zo verantwoord mogelijke ingrediënten, maar wil mezelf niet alle feestelijkheden ontzeggen. Hoe het volgend jaar is zie ik dan wel weer. Misschien hoeven die pepernoten en oliebollen dan ook wel niet meer. Voor nu zou ik me er niet vrij bij voelen om hier NEE tegen te zeggen. Ik zeg sowieso niet zo graag NEE tegen mijn behoeftes. Ik werk er liever aan om de behoeftes te neutraliseren. Zonder die behoeftes komt er ook geen impuls en geen vraag in mijn hoofd…

Maar die bevroren slagroom klinkt ook wel leuk. Als je daar wat cacao doorheen doet heb je haast ook chocolademouse. Wat softijs betreft zag ik laatst hoe ze dat maken. De klep van de machine gaat open. Er gaat een zak met poeder in en een paar kannen water. That’s it. Dat kun je toch geen ijs meer noemen! Het is precies hetzelfde principe als pakjes poedersoep. Dat is ook nooit soep geweest en zal het ook nooit worden ook niet! Ik heb net een klein boekje over collageen van dr. Gabor Lenkei gelezen. Nu snap ik ook waarom traditionele culturen varkenpoten, oren en botten in hun soep meekookten. Mijn definitie van soep begint te verschuiven. Als er geen herkenbare beestendelen in drijven is het geen soep, maar een groentethee of zoiets.