Re: Kan je een geslachtsziekte natuurlijk genezen?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Kan je een geslachtsziekte natuurlijk genezen? Re: Kan je een geslachtsziekte natuurlijk genezen?

#18409

Webmaster
Bijdrager

Niet mee eens. Op het moment dat je uitgaat van micro-organismes als primaire oorzaak van ziekte (‘ziekteverwekkers’ of ‘ziektekiemen’) ga je uit van een pasteuriaans oorlogsmodel. Je moet dan antimicrobieel gaan denken, waarbij je natuurlijke of synthetische ‘wapens’ op ze af moet vuren.

Deze totaal achterhaalde gedachtengang heeft zijn beste tijd gehad. Dit proberen we al zo’n 100 jaar en de microben zijn er alleen maar sterker op geworden. Het wordt tijd dat nu eindelijk maar eens de epigenetica, oftewel de omgevingsleer, de overhand laten nemen. Verander de omgeving van de genen in positieve zin en bepaalde microben hebben er niets meer te zoeken. De microben zijn aaseters die zich voeden met dode, zieke en zwakke cellen. Haal de kadavers weg en er valt geen aas meer te eten.

De bacterie- en de genentheorie kloppen niet. We moeten wel degelijk pro-immuunsysteem en pro-gezondheid gaan denken. Een van de meest ongezonde dingen is denken zoals de schrijver van dit stuk doet. Het is dan ook vaak ons eigen denkpatroon dat onze ergste vijand is.

Mike