Re: Kaas, plantaardig stremsel of uit de maag van een kalf??

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Kaas, plantaardig stremsel of uit de maag van een kalf?? Re: Kaas, plantaardig stremsel of uit de maag van een kalf??

#45758

simone
Bijdrager

Wou hier nog op terugkomen.

Zijn er buiten Remeker nog andere echte rauwmelkse biologische kaasmakers die natuurlijk volvette kazen met dierlijk stremsel gebruiken?

Volgens mij niet. Mischien maar zelf een keer met kaas maken beginnen.

Ben qua dat echt een kaaskop zoals men dat met een mooi woord noemt, ben dol op kaas en vooral die goede oude Bulgaarse kashkhawar, weet niet eens hoe je het schrijft en Griekse feta, Italiaanse en Zwitserse kazen en natuurlijk niet te vergeten de boeren Turkse kazen.

Bijvoorbeeld tulum wat in een soort doedelzak van dierenhuid wordt gemaakt of de volvette kasar uit Kars.Oh er zijn zoveel soorten kaas of de Friese kruidnagel kaas maar tegenwoordig zijn de zuivere kazen echt schaars.

Degenen die Keltisch zeezout gebruiken zijn er zowiezo naar mijn mening niet zo veel van, maar eentje.

Wat zijn jullie favoriete biologische kazen dan????